Internet og mail

Internetadgang

Der er fælles kablet netværk, hvor hvert kontor har sin eget kablede- og trådløse netværk.
Forbindelsen er min. 100/100.

Trådløst netværk

Der er et fælles trådløst netværk, som dækker mødelokaler og det meste af etagen.
Navn: GUEST_38K
Kode: Udleveres af udlejer, bestyrelsen eller din nabo.

Vedrørende problemer med det trådløse netværk

Inden du beslutter dig for at ringe til supporten og klage over det trådløse net, så er her lige et par service oplysninger.

Hastigheden på det trådløse netværk er ikke som på fiber-nettet. Du kan som udgangspunkt maksimalt forvente max hastighed på 10-12 Mb/s pr. router. I forhold til de 100 Mb/s på den kablede forbindelse.
Det du IKKE bør gøre: Konsekvensen er at du IKKE skal bruge det trådløse til at overføre store filer og lave backup og den slags ting - det bør foregår via den kablede forbindelse. Hvis der er nogen der anvender det trådløse netværk til større dataoverførsler, så blokerer de for de andre brugere på samme router. Det kan være en af grundene til at det føles ustabilt?

Mobiliteten på smartphones/tablets/computere og trådløse netværk er ikke altid lige god. I praksis betyder det at hvis min computer er på det trådløse på mit kontor, og jeg så tager den med ned til mødelokalerne, så er det ikke sikkert at den kan finde ud af at droppe ud af routeren i nærheden af mit kontor - og så er forbindelsen rigtig dårlig. I den perfekte verden burde den automatisk skifte til routeren ved mødelokalerne.
Det du bør gøre: Slå trådløs fra og til igen. Så burde den finde den nærmeste router.

Routere skal fra tid til anden have et spark.
Det du kan gøre: hvis du eksempelvis sidder i kantinen eller i mødelokalerne og oplever at det trådløse ikke fungerer særlig godt. Så gå ind i det store mødelokale og tag strømmen fra den router, der sidder på væggen. Vent 10s og sæt strømmen på igen.

Egne routere. Vi er mange der har egne trådløse netværk. Sikkert fordi vi har oplevet problemerne med det fælles gennem tiden. Men det forværrer altså situationen.
Det du bør gøre: Prøv at slukke jeres egen router en periode og se om I kan leve med det fælles net. Hvis der er en flok der gør det, så skulle det hjælpe :-)
 

Ved driftproblemer på internet adgang

Der kan være 2 kilder til problemer med nettet.

Det fysiske net (kabling og hullet ud til omverdenen):

Tjek driftstatus på http://www.fibia.dk/privat/kundeservice/kundecenter/driftsinfo/

Fibia 70 29 29 01
Inst. nr 300110005 Olav de linde 38K

Routere og det trådløse, der kører ovenpå:

Det er opsat af FLC Danmark ApS, Brendstrupgårdsvej 21G, 8200 Aarhus N.

Ved fejl på det interne netværk indenfor normal arbejdstid hverdage kl. 8- 16.30, kan FLC Danmark
kontaktes. Support telefon: 7020 9296 8-16:30 (dog 15:00 fredag)